سخنرانی دانشجوی کارشناسی ارشد هنر اسلامی با موضوع "بازتاب آفرینش از باستان تا اسلام در فرش ایران" برگزار شد

۱۵ آذر ۱۴۰۱ | ۰۸:۱۱ کد : ۲۱۶۰۰ اخبار دانشکده

به گزارش دانشکده هنر و به مناسبت هفته پژوهش گروه آموزشی فرش با همکاری انجمن‌های علمی هنراسلامی، فرش، طراحی و چاپ پارچه و کانون هنرهای تجسمی به مناسبت هفته پژوهش و جهت آشنایی دانشجویان با هنر فرش ایران و نماد شناسی آن در تاریخ ۳۱/۹۰/1401 در پردیس علوم رفتاری نمود. خانم سارا محبان دانشجوی ترم سوم رشته هنراسلامی در مقطع ارشد سخن خویش را اینگونه آغاز کردند؛ خلق و آفرینش هر پدیده ای آغازی دارد و ادیان مختلف هرکدام به نحوی آغاز آفرینش جهان و انسان را شرح داده اند. گاهی آفرینش را همچون کالبدی خشک و بی روح ترسیم کرده اند و گاهی آن را همچون اثری هنری می دانند. در نتیجه اگر خداوند را به عنوان نخستین آفریننده و خالق بدانیم، پس او را می توانیم اولین هنرمند نیز بنامیم. انسان به تقلید از نظام آفرینش، دست به آفرینش هنری زده است. او افکار و پندار خویش درباره خلقت را در قالب نماد و رمز بیان کرده و دراین باره اسطوره هایی ساخته است. تلفیق اسطوره و نمادها با فکر هنرمند، آثار زیبایی را خلق کرده است. یکی از این آثار هنری فرش است. در این نشست علمی خانم سارا محبان به تشریح نمادها و اسطوره های آفرینش در نقوش بکار رفته در فرش ایرانی از باستان تا دوره اسلامی پرداختند. دکتر ابراهیم محمدی دانشیار دانشگاه بیرجند و از اعضای گروه تحصیلات تکمیلی هنراسلامی نیز در جلسه حضور داشتند. این پژوهش تحت راهنمایی دکتر آرزو پایدارفرد در درس هنر از منظر حکمت اسلامی تنظیم شده است.