از سلسله سخنرانی های هفته پژوهش؛

برگزاری وبینار علمی بررسی طرح و نقش فرش‌های معاصر خراسان جنوبی

۰۳ دی ۱۴۰۱ | ۰۹:۲۹ کد : ۲۲۱۱۷ اخبار دانشکده
برگزاری وبینار علمی بررسی طرح و نقش فرش‌های معاصر خراسان جنوبی

به گزارش دانشکده هنر، به مناسبت هفته پژوهش گروه آموزشی فرش با همکاری انجمن‌های علمی هنراسلامی، فرش و کانون هنرهای تجسمی  در راستای آشنایی دانشجویان دانشکده هنر با هنر فرش ایران و ساختار طرح و نقش آن اقدام به برگزاری وبینار دو ساعته با سخنرانی خانم فرنوش رحمانی، فارغ التحصیل رشته فرش دانشگاه بیرجند و دانشجوی دکتری تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی در تاریخ 27 آذرماه نمود.

استان خراسان جنوبی یکی از مهمترین قطب‌های بافندگی فرش در ایران است. طبقه بندی طرح های فرش خراسان جنوبی در محدوده ی قالی شهری و روستایی-عشایری قابل شناسایی است. خانم فرنوش رحمانی در سخنرانی خود در خصوص طرح‌های لچک ترنجی، قابی، واگیره‌ای، محرمات، خشتی و سرتاسری، گلدانی، تصویری، درختی، محرابی، ترنج‌دار واگیره‌ای و لچک‌دار در فرش بیرجند سخن گفتند. بخش اصلی یافته های پژوهشی ایشان بر پایه تحقیقات میدانی و مصاحبه و جمع آوری نمونه تصاویر از قالی های مناطق مختلف این استان صورت پذیرفته است.

شایان ذکر است مسئول برگزاری این نشست، خانم سیده آمنه منصوری مهریان دانشجوی کارشناسی ارشد هنر اسلامی و دستیار پژوهشی گروه آموزشی فرش (دکتر آرزو پایدارفرد) و دبیر کانون هنرهای تجسمی بوده است.

آخرین ویرایش۰۳ دی ۱۴۰۱