سخنرانی علمی با موضوع نقد تکوینی

۲۶ آذر ۱۳۹۸ | ۱۲:۳۱ کد : ۶۰۷۸ اخبار دانشکده

سخنرانی علمی با موضوع نقد تکوینی  توسط دکتر محمدعلی بیدختی و با حضور تعدادی از استادان و دانشجویان دانشکده هنر در تاریخ ۲۴ آذر ماه انجام شد . در این جلسه ابتدا مقدمه ای در مورد جایگاه و اهداف و انواع نقد هنری آثار انجام شد ؛ پس از آن به سیر شکل گیری این روش نقد در ادبیات فرانسه و گسترش آن به زمینه های هنری پرداخته شد . در ادامه مطالبی در مورد اهداف ، اصطلاحات و روش انجام و شاخصه های این روش نقد ارائه و به بحث گذاشته شد . در پایان نیز نمونه هایی از انجام این نوع نقد و تحلیل در زمینه بررسی آثار عکاسان معاصر ایرانی ارائه شد . روش نقد تکوینی که از روش های نوین نقد ادبی و هنری است با جمع آوری اطلاعات پیرامتنی ، فرامتنی و پیش متنی و با بررسی پیشامتن های اولیه باقیمانده از مراحل خلق آثار به تحلیل اجتماعی و زیبایی شناختی و روانشناختی فعل و انفعالات مرحله تولید آثار می پردازد و راهی به شناخت بهتر خلق هنری و عوامل موثر بر خلق آثار و درک و تفسیر بهتر متن های ادبی و هنری می گشاید.

آخرین ویرایش۲۶ آذر ۱۳۹۸