وبینار به مناسبت دهه سرآمدی آموزش : لزوم ورود پژوهش‌های میان رشته‌ای به حوزه‌ی مطالعات صنایع دستی و هنر اسلامی

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۲:۰۴ کد : ۷۹۰۲ اخبار دانشکده

به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، وبینار لزوم ورود پژوهش های میان رشته ای به حوزه‌ی مطالعات صنایع دستی و هنر اسلامی توسط دکتر مژگان خیرالهی عضو هیات علمی گروه صنایع دستی روز چهارشنبه مورخ 18 اردیبهشت ماه برگزار شد. این وبینار در دو بخش ارائه شد، که بخش نخست پیرامون عدم وجود منابع جامع تاریخی و سیر تحول و تطور شیوه‌های ساخت و تزیین آثار هنری مانند، شیشه، آثارفلزی، سفالی، چوبی، سنگی، منسوجات و دست بافته‌ها از گذشته تا عصر حاضر ارائه شد.  پیشنهادهای ارائه شده در این بخش لزوم استفاده از استادان و دانشجویان رشته‌ی باستان شناسی, مرمت آثار و ابنیه، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عرب، تاریخ، فنی و مهندسی، شیمی، ریاضی و ... به شکل طرح پایان نامه‌ها و پژوهش‌های مشترک بود. در بخش دوم این وبینار به موضوع استفاده از مواد اولیه‌ی جدید، کارآفرینی و اشتغال پرداخته شد. در این بخش نیز پیشنهادهایی جهت ورود به بازار کار به شکل فعالیت گروهی دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته‌های هنری در کنار سایر رشته‌های تحصیلی ارائه شد. به عنوان نمونه همکاری دانشجویان رشته‌ی زمین شناسی با دانشجویان رشته‌ی صنایع دستی در زمینه‌ی تراش سنگ‌های نیمه قیمتی استان خراسان جنوبی و ساخت زیورالات میباشد. یکی دیگر از این موارد، طرح چند مرحله‌ای ساخت رنگ‌های نقاشی ایرانی است که خود در چند فاز امکان اجرایی شدن دارد. نخست همکاری دانشجویان رشته‌ی هنر اسلامی با دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و عربی در همچون قانون الصور و عرایس الجواهر در خوانش و تصحیح متون مرتبط با رنگ‌های سنتی است. گام بعدی, استفاده از همکاری استادان رشته ی مرمت آثار و شیمی است در ساخت این رنگ ها میباشد. در صورت موفقیت، این گروه‌ها می توانند تحت عنوان شرکت های دانش بنیان در شرایط فعلی تحریم ها، برخی از مواد اولیه‌ی هنرمندان نگارگر و نقاش را تأمین نمایند.