برگزاری نشست مشترک دانشگاه بیرجند و سازمان میراث فرهنگی در خصوص فرصت ها و قابلیت های پژوهشی مرتبط با صنایع دستی در استان خراسان جنوبی

۱۵ آذر ۱۴۰۱ | ۱۴:۱۴ کد : ۲۱۶۴۷ اخبار دانشکده

به گزارش دانشکده هنر، به مناسبت هفته پژوهش نخستین نشست علمی ـ پژوهشی مشترک دانشکده هنر دانشگاه بیرجند و ادره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با عنوان «فرصت ها و قابلیت های پژوهشی مرتبط با صنایع دستی استان خراسان جنوبی»  به همت گروه صنایع دستی و همراهی انجمن علمی صنایع دستی در تاریخ  15 آذرماه 1401 در محل تالار بشارت دانشگاه بیرجند با حضور نمایندگان اداره کل میراث فرهنگی، اعضای محترم هیات علمی و دانشجویان دانشکده هنر  برگزار شد. دکتر محمدرضا خلیل نژاد ریاست دانشکده هنر و نخستین سخنران نشست، 15 حوزه پژوهشی مشترک بین دو سازمان پیشنهاد داده و خواستار تداوم منظم این نشست­های مشترک شدند. سپس دکتر مژگان خیرالهی عضو هیات علمی گروه صنایع دستی درخصوص چیستی صنایع دستی و نسبت آن با تخنه و هنرهای زیبا توضیحاتی ارائه کردند. در ادامه مهندس امیر انوری مقدم کارشناس تجاری سازی و مطالعات راهبردی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان جنوبی سخنرانی جامعی در سه بخش ارائه کردند. در بخش نخست به پتانسیل های دانشجویی در راستای توسعه صنایع دستی پرداخته و در بخش دوم پتانسیل­ها و چالش­های صنایع دستی استان خراسان جنوبی را مطرح نمودند. در بخش سوم اولویت های پژوهشی صنایع دستی را  در 10 بند مطرح نمودند. چهارمین سخنران این نشست دکتر محمد اکبری مدیر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه، در خصوص کارآفرینی و حرکت دانشگاه به سوی اشتغال دانش بنیان و معرفی مجموعه زیست بوم فناوری و خانه خلاق صنایع دستی در پردیس شهدا و حمایت دانشگاه از این دسته فعالیت ها مباحثی را ارائه نمودند. آخرین سخنران این نشست مهندس محمدعلی جنتی فر سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بیرجند ابتدا در خصوص رابطه ی ناگسستنی و بین صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی مطالبی را ارائه داده؛ و سپس ارتقای کیفیت و روزآمد شدن صنایع دستی را از مهمترین نیازهای آثار هنری این رشته هنری برشمرده و پیشنهاد نمودند که مطالعات و پژوهش های دانشگاه در حوزه صنایع دستی، گردشگری و صنایع دستی به سوی کاربردی شدن سوق داده شود. همچنین ایشان قول همکاری و مساعدت موثر با دانشکده و دانشجویان در حوزه های پژوهشی دادند. در انتها نیز با مشارکت سایر اعضای هیات علمی و کارشناسان میراث فرهنگی و دانشجویان حاضر در جلسه ضمن پرسش و  پاسخ، پیشنهادات و انتقاداتی مطرح شد.