به مناسبت هفته پژوهش؛

نشست علمی معرفی موزه عروسک خراسان جنوبی و ساخت عروسک های سنتی برگزار شد

۲۸ آذر ۱۴۰۱ | ۲۰:۴۵ کد : ۲۱۹۹۶ اخبار دانشکده
نشست علمی معرفی موزه عروسک خراسان جنوبی و ساخت عروسک های سنتی برگزار شد

به مناسبت هفته پژوهش گروه آموزشی فرش با همکاری انجمن‌های علمی هنراسلامی، فرش و کانون هنرهای تجسمی به مناسبت هفته پژوهش و در راستای آشنایی دانشجویان دانشکده هنر با موزه عروسک خراسان جنوبی و چگونگی ساخت عروسکهای سنتی، اقدام به برگزاری این نشست به مدت دو ساعت با سخنرانی خانم آمنه سیاری (کارآفرین برتر زنان در سطح ملی) در تاریخ 26 آذرماه نمود. آمنه سیاری، مدیر موزه عروسک‌ خراسان‌جنوبی، در این نشست ابتدا به تاریخچه کلی عروسک‌ها و فلسفه وجودی آنها پرداخت. وی در این نشست عروسک‌های روستای تاجمیر را معرفی نمود که اولین روستای عروسک‌ساز ایران است. بانوان تاجمیری، هنرمندانه، عروسک‌های بومی خود را می‌سازند و معمولا کودکان داستان هر عروسک را به صورت دست‌نویس روی پارچه سفید می نویسند و به آن دوخت می‌کنند. این عروسک‌ها هم جنبه اقتصادی برای آنان دارد و هم به بازآفرینی و احیای فرهنگ روستایی، ورود گردشگران و مهاجرت معکوس کمک شایانی می‌کند. سازندگان عروسک‌های بومی، بر این باورند که خالق تمام مخلوقات خداوند است و ما نمی‌توانیم در خلقت خداوند دخل و تصرف کنیم؛ به همین دلیل چهره برخی از عروسک‌ها تنها یک دگمه است. موزه عروسک نتیجه دستان هنرمند بانوان روستایی است و هرکدام از این عروسک‌ها سفیران فرهنگی هستند که پوشش و فرهنگ و آداب و رسوم بومی را معرفی می‌کنند. عروسک‌های بومی پروژه بین‌المللی ترسیب کربن در سربیشه نمونه‌ای موفق از عروسک‌های دست‌ساز هستند.

شایان ذکر است مسئول برگزاری این نشست، خانم سیده آمنه منصوری مهریان دانشجوی کارشناسی ارشد هنر اسلامی بودند.