بازدید علمی دانشجویان کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی از کاوش باستان شناسی تپه گبری مود

۲۴ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۵۳ کد : ۲۴۳۲۹ اخبار دانشکده

به همت گروه جغرافیا و با هدف آشنایی دانشجویان با مباحث هوشمند سازی مخاطرات محیطی، بازدید از کاوش باستان شناسی تپه گبری مود انجام شد. آثار باستانی می‌توانند شواهدی ارائه دهند که به وقوع زلزله‌های گذشته اشاره دارند. برخی ساختمان‌های باستانی ممکن است نشانه‌هایی از آسیب‌های ناشی از زلزله داشته باشند. این شامل ترک‌ها، تغییر شکل سازه، یا سقوط بخشی از ساختمان است. با بررسی این آثار، می‌توان فهمید که زمان وقوع زلزله و شدت آن چگونه بوده است. همچنین در برخی مناطق، آثار باستانی مربوط به زلزله‌های گذشته وجود دارند. این ممکن است شامل تغییرات جغرافیایی، شکاف‌های خاکی، جابجایی‌های سنگ‌ها، سقوط آجرها، شکستن ستون‌ها، تغییرات در نقشه‌های فضایی ساختمان و غیره باشد. با تحلیل این شواهد می‌توان تخمینی از زمان و شدت زلزله‌های گذشته در آن منطقه بدست آورد. در کل، آثار باستانی می‌توانند منابع مهمی برای درک تاریخچه زلزله گذشته باشند. در این بازدید میدانی و مشاهده ریزش سقف های آجری، جابجایی و آثار تحمل تنش در جهت خاص در مجموعه تپه باستان شناسی گبری مود، تطابق مکانی آن با گسل های منطقه، آغازی برای انجام یک پژوهش بین رشته ای برای یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد رشته مخاطرات محیطی شد.
شایان ذکر است این بازدید علمی با حضور دکتر علی اشرفی استادیار سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه بیرجند، دکتر محمدامیر علیمی استادیار تکتونیک دانشگاه صنعتی بیرجند، دکتر محمد فرجامی و دکتر علی اصغر محمودی نسب، اساتید مدعو گروه باستان شناسی و کارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری خراسان جنوبی و دانشجویان کارشناسی ارشد رشته جغرافیا گرایش مخاطرات محیطی دانشگاه بیرجند برگزار شد.