برگزاری سخنرانی اعضای هیات علمی گروه تاریخ به مناسبت هفته پژوهش

۱۵ آذر ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۶ کد : ۲۱۶۵۷ اخبار دانشکده

به مناسبت هفته پژوهش سخنرانی علمی با ارائه اعضای هیات علمی گروه آموزشی تاریخ و با حضور دانشجویان این رشته روز سه شنبه 15 آذر 1401 در دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد. در ابتدای این جلسه که به صورت مجازی و حضوری تشکیل گردید دکتر زهرا علیزاده بیرجندی در سخنرانی خود با عنوان «سنخ شناسی مطالبات زنان در دوره قاجار با تکیه بر جراید زنان»به ارائه مطلب پرداخت. وی در بخشی از سخنان خود به این موضوع اشاره کرد که: «انقلاب مشروطه نقطه عطفی در جنبش حقوق زنان و رویکرد آنان به روزنامه نگاری بود. عمده ترین مضامین مطرح شده در جراید زنان در دوره قاجار سوادآموزی، آداب شوهرداری، تربیت فرزندان، خرافه ستیزی، کدبانوگری، انتقاد بر ازدواج در سنین کودکی و ... بود. در برخی جراید مطالبی در باب مقابله با نفوذ بیگانگان و حمایت از صنایع داخلی هم نگاشته می شد. در مجموع جراید زنان به دلیل تاثیرپذیری از متغیرهای بیرونی، فقدان الگوی ایدئولوژیک و برخی عوامل دیگر در روند طرح مطالبات صنفی و حقوقی زنان چندان موفق نبود». در ادامه دکتر محمدحسن الهی زاده در سخرانی خود با عنوان «علم آموزی زنان در تمدن اسلامی» به بیان اهمیت علم و علم آموزی در اسلام و نگاه اسلام به فعالیت های علمی و اجتماعی زنان و نمونه فعالیت های زنان مسلمان در ایران و جهان اسلام و به ویژه خاندان علمای شیعه در عصر صفوی پرداخت و نمونه ها و مصادیق آن ارائه گردید. در پایان نیز دکتر مجتبی خلیفه در سخنرانی خود با عنوان «جایگاه زنان در دوره حاکمیت ترکان» به جایگاه زنان ایرانی و ترک در سیاست عصر سلجوقی پرداخت. به این موضوع اشاره شد که زنان ترک در این عصر، بیشتر در امور سیاسی مشارکت داشتند و از جایگاه و اقتدار سیاسی قابل توجهی برخوردار بودند و زنان ایرانی نیز بیشتر در امور علمی و اقتصادی به فعالیت اشتغال داشتند.